Τα Γιάννενα στοχεύουν στους Ισραηλινούς τουρίστες!

Τα Γιάννενα στοχεύουν στους Ισραηλινούς τουρίστες!

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κατέφθασε στα Ιωάννινα αποστολή δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Ισραήλ για την προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα. Στόχος της συνάντησης ήταν η προβολή και η ανάδειξη της περιοχής μας στη χώρα του Ισραήλ. Μάλιστα, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να δώσει συνέντευξη στο κρατικό κανάλι chanel 1, που ετοιμάζει σχετικό αφιέρωμα για τα Ιωάννινα.

«Το σημαντικό είναι να έχουμε αποτελέσματα που θα αντέξουν σε βάθος χρόνου και δεν θα είναι φωτοβολίδες», επισήμανε ο κ. Μπέγκας, υποδεχόμενος στο Δημαρχείο την αποστολή των δημοσιογράφων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Ισραήλ, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή του ΕΟΤ Ελλάδας στο Ισραήλ, Μιχάλη Τερζίμπαση.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απένειμε ευχαριστίες στην Ένωση Ξενοδόχων και στους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ, - «που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα», όπως είπε. Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει «συστηματική» και «οργανωμένη» την προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μεταβληθεί η πρωτεύουσα της Ηπείρου σε μόνιμο τουριστικό προορισμό.

Αυτή η τουριστική αγορά «ήταν η πρώτη που βάλαμε ως στόχο μαζί με τους ξενοδόχους, την Περιφέρεια και τους φορείς της περιοχής και οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν καρπούς», είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.

Ο κ. Γκόλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι της αποστολής ηγείται ο Διευθυντής του ΕΟΤ στο Ισραήλ κι αυτό –όπως είπε – είναι πολύ θετικό, γιατί «είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΤ ασχολείται με την περιοχή μας ανακαλύπτοντας την κρυφή Ελλάδα». Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί εάν θέλουμε να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα και κατέληξε λέγοντας πως, «από τις πρώτες συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον ΕΟΤ φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η διάθεση και πιστεύω ότι έχουμε αλλάξει σελίδα στη συνεργασία μας. Η περιοχή μας έχει πάρα πολλά να προσφέρει, αρκεί να έχουμε τα 'όπλα' να τα επικοινωνήσουμε».

Ο γενικός διευθυντή του ΕΟΤ Ελλάδας στο Ισραήλ, Μιχάλης Τερζίμπασης, μίλησε για «ανοδική τροχιά επισκεψιμότητας» Ισραηλινών στα Γιάννινα και διατύπωσε την εκτίμηση πως, «ενέργειες σαν και αυτή, συμβάλλουν στο να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα». Ο κ. Τερζίμπασης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και τους φορείς της περιοχής, «για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε την Ήπειρο όχι μόνο ως αξιοθέατο αλλά κυρίαρχα ως εμπειρία», όπως είπε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Βλάχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες «διείσδυσης» στην αγορά του Ισραήλ, μέσω επαφών και εκθέσεων, καθώς και στο σημαντικό «εργαλείο» που έχει δημιουργηθεί, στο portal προβολής της περιοχής, μέσα από το οποίο προσφέρονται τα τουριστικά πακέτα που μπορεί να «κλείσει» on line ο κάτοικος του Ισραήλ.