Αξιοθέατα Ιωαννίνων

Η πόλη των Ιωαννίνων, με πληθυσμό 111.740 κατοίκους κτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Ηπείρου.

Σε σχετικά μικρή απόσταση από τα Ιωάννινα, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τόσο το φυσικό κάλλος της ορεινής Ηπείρου, όσο και τις υπέροχες παραλίες του Ιονίου πελάγους.

Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε στα Ιωάννινα:

Κάστρο Ιωαννίνων

Κάστρο Ιωαννίνων

Το κάστρο της παλιάς πόλης ένα από τα ιστορικότερα σημεία των Ιωαννίνων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικά τα σοκάκια και το τζαμί καθώς και τα διάφορα μουσεία.

Κάστρο Ιωαννίνων
Νησί Ιωαννίνων
Νησί Ιωαννίνων

Νησί Ιωαννίνων

Κατοικίσιμο με μουσεία και εστιατόρια, έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες για να δούνε άλλο ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης. Κάντε μια βόλτα στη λίμνη με υπέροχα καραβάκια.

Ανεμότρυπα - Σπήλαιο Περάματος

Σπήλαιο Περάματος

4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το Σπήλαιο Περάματος. Γνωστό για την εντυπωσιακή εσωτερική διαμόρφωσή του είναι ένα αξιοθέατο που αξίzει να δείτε.

Ανεμότρυπα - Σπήλαιο Περάματος
Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Επισκεφθείτε τα Ζαγοροχώρια για να πάρετε μια γεύση από την φύση και την ομορφιά της Ηπείρου. Λίμνες, ποτάμια και επιβλητικά βουνά περιβάλλουν τα γραφικά χωριά.

Ζαγοροχώρια
Μουσείο Παύλου Βρέλλη
Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Μουσείο Βρέλλη

Ένα αληθινά εντυπωσιακό δημιούργημα, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Θέατρο Δωδώνης

Θέατρο Δωδώνης

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στην Ήπειρο είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα.

Θέατρο Δωδώνης